آشنایی با مواد مغذی و ترکیبات اسید چرب در روغن کانولا، روغن پخت و پزی که به عنوان یک انتخاب سالم به بازار عرضه می شود، روغن کانولا است. این روغن دارای مقدار زیادی چربی اشباع شده و مقدار کمی چربی اشباع نشده، از جمله اسیدهای چرب امگا ۳ است. تولید کنندگان آن را “سالم ترین روغن پخت و پز جهان” نامیده اند – گرچه بعضی از متخصصان مخالف هستند.
مواد مغذی روغن کانولا
روغن کانولا مانند سایر روغن های تصفیه شده دارای مواد مغذی ضروری کمی می باشد.
با این حال، حاوی مقدار کمی از ویتامین های محلول در چربی E و K می باشد.
ترکیب اسید چرب روغن کانولا:
- چربی اشباع شده: ۷٪.
- چربی غیر اشباع: ۶۳٪.
- چربی دارای حلقه های اشباع نشده: ۲۸٪ (با امگا ۶ و امگا ۳ در نسبت ۲:۱)
به خاطر داشته باشید که ارقام و نسبت دقیق می توانند بین دسته های مختلف متفاوت باشند. با توجه به منطق متعارف، چربی اشباع شده بد است و چربی های اشباع نشده خوب است، بنابراین با توجه به این مسئله ترکیب اسید چرب بسیار عالی است.
با این حال… چند نکته باید در اینجا ذکر شود:
اگر چه چربی اشباع شده در گذشته مضر بوده است، مطالعات اخیر نشان داده اند که این چربی هیچ ارتباطی با بیماری قلبی ندارد.
بنابراین، چربی اشباع شده کم چرب روغن کلزا کاملا نامربوط به موضوع است، اگرچه این مسئله به عنوان یکی از شعارهای بازاریابی استفاده می شود.
روغن کانولا همچنین دارای چربی های غیراشباع است که سالم هستند. این چربی ها به مقدار زیاد در روغن زیتون یافت می شوند.
می رسیم به چربی دارای حلقه های اشباع نشده… داستان جالب می شود.
درست است که روغن کلزا حاوی مقادیر متعادل چربی های امگا ۶ و امگا ۳ است.
با این حال، در نظر داشته باشید که اگرچه ما چربی های غیر اشباع نیاز داریم، اما زیاد به آن ها نیاز نداریم.
خوردن مقدار زیادی روغن کنولا باعث افزایش چربی های غیر اشباع شده به سطوح غیر طبیعی می شود.
این اسید های چرب در غشای سلولی گنجانده شده و مستعد به اکسیداسیون هستند و می توانند موجب واکنش های زنجیره ای رادیکال آزاد و آسیب به مولکول های مهمی مانند پروتئین ها و DNA شوند.
همچنین امگا ۳ در روغن کلزا ALA (اسید لینولنیک آلفا) است.
ALA شکل گیاهی امگا-۳ است که تا زمانی که به فرمهای حیوانی – EPA و DHA تبدیل نشده باشد بی فایده است.
مطالعات متعددی نشان می دهد که انسان در تبدیل ALA به EPA و DHA ناکارآمد است، بنابراین مقدار زیاد امگا ۳ در روغن کانولا هیچ ارزشی ندارد.
همچنین در نظر داشته باشید در طول فرایند تولید، بسیاری از این چربی های چرب غیر اشباع “دوست قلب” فاسد شده و بخش عظیمی از آن ها به چربی های ترانس تبدیل شده اند!
اگر منبع خوبی از امگا ۳ می خواهید، یک یا دو بار در هفته ماهی چرب یا مکمل حاوی روغن ماهی بخورید.
برگرفته از سایت مجله سلامت